Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Pelerinaj Israel 02-07.02.2018

Descriere

Destinatie: Jerusalem

Durata: 6 nopti

Plecari: 2 februarie

Tel Aviv - Haifa - Cana Galileii - Nazaret - Muntele Tabor - Muntele Fericirilor - Capernaum - Tabgha - Hozeva - Sf. Gherasim - Marea Moarta - Ierusalim - Muntele Maslinilor - Muntele Sion - Via Dolorosa - Bethleem - Manastirea Sf. Sava - Manastirea Sf. Teodosie - Lod - Jaffa

Perioada 02-07.02.2018 (5 nopti/6 zile)
Pret: 585 euro/pers. cazare in camera dubla/tripla. Supliment single: 140 euro/pers. Reducere 20 euro copil 6-12 ani (in camera cu 2 adulti).

ORAR DE ZBOR: COMPANIA EL AL
Bucuresti - OTOPENI: vineri 02.02.2018, decolare ora 11:00. Aterizare TEL AVIV 13:45
TEL AVIV: miercuri 07.02.2018, decolare ora 17:40. Aterizare OTOPENI 20:30

SERVICII INCLUSE
- Bilet de avion Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti cu taxe de aeroport incluse - bagaj mana (8 kg/pers) si bagaj cala (max 23 kg);
- 1 cazare in 02.02 la hotel de 3 stele in Nazaret/Tiberias (categoria este valabila si aferenta pentru Israel) conform clasificarii;
- 4 cazari cu mic dejun+cina in 03.02./ 04.02./ 05.02./ si 06.02.2018 in hotel de 4 stele Betheleem (categoria este valabila si aferenta pentru Israel);
- Demipensiune (2 mese pe zi - conform programului; intrare cu cina in 02.02 iesire cu mic dejun in 07.02.2017);
- Transport cu autocar cu aer conditionat conform programului;
- Intrarile la obiectivele turistice;
- Taxiul pe Muntele Tabor;
- Taxiul la Manastirea Sf. Sava;
- Iesire nocturna la Sf. Mormant - sambata noaptea;
- Transfer cu autocar/microbuz din Moldova;
- Preot insotitor/ghid local vorbitor de limba romana.

TARIFUL NU INCLUDE
- Tips Israel: 24 euro (se achita la inscriere);
- Excursia cu vaporasul pe Cana Galilei;
- Mesele de pranz;
- Cheltuieli personale;
- Asigurare medicala (cca. 30 lei/pers.). Se asigura numai persoanelor care dovedesc ca au domiciliul in Romania;
- Asigurarea storno (aprox 1.5% din pretul excursiei).

Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.

Itinerariu

Ziua 1

Bucuresti - Tel Aviv - Haifa - Cana Galileii - Nazareth. Imbarcare in autocar din Bacau, parcare hotel Moldova, ora 03:30. Prezentare in Aeroportul Bucuresti OTOPENI la ora 08:00 pentru zbor Bucuresti-Tel Aviv cu compania El Al. Decolare la ora 11:00 din Bucuresti cu destinatia Tel-Aviv, sosire la ora 13:45 pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ajunsi in Tel Aviv, dupa formalitatile vamale ne incepem pelerinajul in tara Sfanta urcand coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru pana la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Ajungem in orasul Haifa, port la Marea Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Privire panoramica asupra orasului Haifa si a Gradinilor etajate Bahai. Ne indreptam spre Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin. Continuam cu orasul Nazareth, situat in partea nordica a Israelului, descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de fratii Morosanu in 1977. Cazare si cina la hotel in Tiberias/Nazareth.

Ziua 2

Cana Galileii - Nazareth - Muntele Tabor - Muntele Fericirilor - Capernaum - Bethleem. Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Tabor - Muntele Schimbarii la Fata a Mantuitorului nostru Iisus Hristos, unde ne vom inchina in Manastirea greaca ortodoxa cu Biserica ortodoxa greaca cu hramul Schimbarea la Fata a Domnului si la cea romano-catolica ce adaposteste ruinele bisericilor din perioadele bizantina si cruciata. In biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Continuam cu Muntele Fericirilor. Muntele se inalta la 175 m deasupra nivelului Marii Galileii, dar totodata este la 35 m sub nivelul Marii Mediterane. Vom merge catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitorul si unde a savarsit cele mai multe minuni. Aici vom putea vedea ruinele Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. La mica distanta se afla Tabgha, regiunea celor sapte izvoare - loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti si hranirea a peste 5000 de oameni. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 3

Raul Iordan - Sfantul Gherasim - Hozeva - Ierihon - Marea Moarta. Mic dejun. Ne indreptam pasii spre Betania unde vom vizita mormantul Sfantului Lazar. Apoi vom merge catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe ale carei baze au fost puse de Sfintii Ioachim si Ana, fiind locul unde cei doi sfinti s-au rugat pentru daruirea unui prunc. Initial, biserica manastirii era inchinata Maicii Domnului. Astazi, insa, dupa reconstruiri si renasteri, biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamt. Tot in manastire se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie. Coboram pe Valea Iordanului si vom merge la locul real al Botezului Domnului - Bethabara si la Manastirea Sf. Gherasim de la Iordan. Plecam spre Ierihon, cel mai vechi oras din lume si ne vom inchina in Biserica Asezamantului Romanesc de la Ierihon si Biserica greaca-ortodoxa unde se afla Sicomorul lui Zaheu Vamesul. Ne indreptam catre Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Functie de timp, scurta oprire Qumran, Marea Moarta - lipsita de viata si situata in cel mai jos punct al lumii -420 m sub oceanul planetar. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 4

Ierusalim - Muntele Maslinilor - Muntele Sion - Via Dolorosa. Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde vom vizita: Manastirea Ortodoxa a inaltarii Domnului ce aminteste de inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca Tatal nostru; Manastirea Dominus Flevit (Domnul a plans) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Intram in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce etc.). Dupa aceea ne vom indrepta Muntele Sion unde se afla Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul Cina cea de Taina (locul primei biserici crestine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 5

Bethleem - Manastirea Sf. Sava - Manastirea Sf. Teodosie - Campul Pastorilor. Dupa micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului din Bethleem, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita Betleemita sau Aparatoarea Bethleemului. La aproximativ 500 m se afla Grota Laptelui, unde, potrivit traditiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul si sa fuga in Egipt. Continuam cu vizita la Biserica Sf. Nicolae. Dupa aceea mergem in pustiul Iudeii pentru a vizita Manastirea Sf. Teodosie cu Pestera Magilor in care se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia - mama Sf. Sava, Sf. Evloghia - mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota - mama Sf. Cosma si Damian. De la Manastirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile catre Manastirea Sf. Sava, manastirea care dateaza din sec. V si care adaposteste moastele Sf. Sava (accesul in incinta manastirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea manastirea si locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim in Ierusalim pentru a vizita Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Timp liber pentru shopping. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 6

Ein Karem - Tel Aviv - Bucuresti. Mic dejun. Vizita in zona evreiasca a Sfintei Cetati la Zidul Plangerii. Ne deplasam catre Lod unde se afla biserica ce adaposteste mormantul, lantul cu care a fost legat si o parte din moastele Sf. Gheorghe. Functie de timpul disponibil, scurta oprire la Jaffa unde ne vom inchina la Manastirea cu hramul Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril si apoi ne indreptam catre Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitatile vamale (14:40) si imbarcare pentru zborul de Bucuresti. Decolare din Tel Aviv la ora 17:40, sosire in Bucuresti la ora 20:30.