Sfaturi de calatorie Tramp Travel !

Informatii importante si sfaturi utile inainte de plecarea in calatorie
Calatoria cu autocarul

In cazul transferului cu autocarul, se accepta un bagaj de max. 20 kg/pers in cala si max. 5 kg bagaj de mana in autocar.

In cazul in care nu se indeplineste numarul minim de persoane pentru transport direct cu autocarul dintr-un oras aflat in oferta turistica, agentia isi rezerva dreptul de a organiza transfer cu microbuz/ autoturism (respectand normele legislative in vigoare), pana la punctul de imbarcare al grupului la autocar (cel mai apropiat oras de pe ruta autocarului).

Nerealizarea programului turistic, sau realizarea defectuoasa din vina unor turisti, nu atrage raspunderea agentiei.

Pentru destinatia Riviera Olimpica a Greciei cazarea in camere se va face dupa ora 14:00 (sau mai devreme, in functie de disponibilitatea camerelor), iar in ziua terminarii sejurului camerele se vor elibera la ora 10:00 (cu depozitarea bagajelor in cadrul hotelului).

Turistii beneficiaza de asistenta turistica in limba romana in autocar si in statiunea din Grecia la agentia locala partenera.

Agentia nu raspunde in cazul in care autoritatile de trecere a frontierei nu permit trecerea frontierei de catre anumiti turisti, din motive individuale.

Cetatenii de alte nationalitati decat cea romana sunt obligati sa se informeze asupra regimului vizelor si sa obtina documentele necesare calatoriei in functie de tara de destinatie si tarile de transit.

Turistii vor calatori in UE cu carte de identitate sau pasaport valabil , minorii sub 14 ani trebuie sa aiba pasaport.Minorii neinsotiti de ambii parinti vor avea asupra lor declaratie notariala data de parintele/parintii lipsa in favoarea majorului insotitor; majorul insotitor trebuie sa aiba cazierul judiciar de la politie asupra lui. Mai multe detalii pe www.politiadefrontiera.ro) . Actul de identitate necesar pentru calatoria in tari non-UE este pasaportul.

Orele de imbarcare si locul de intalnire vor fi communicate turistilor cu o zi inaintea plecarii in excursie.

Asezarea in autocar va fi realizata in ordinea inscrierii turistilor in agentie.

Calatoria cu avionul

Timpul necesar pentru imbarcare – prezentarea la check in se va face cu minim 2 ore pentru cursele externe (chiar 3 ore pentru America) si 1 ora si 30 minute pentru cursele interne, inainte de imbarcare.

Informatii despre bagaje

Bagajul de mana
Bagajele care pot fi luate in avion au urmatoarele dimensiuni : 55*35*25 cm. Daca angajatii companiei aeriene care efectueaza acest zbor sau personalul avionului vor considera ca acesta reprezinta un posibil impediment pentru siguranta sau pentru confortul dumneavoastra, bagajul va fi luat si incarcat ca bagaj de cala.

Recomandam sa NU puneti niciodata in bagajul de cala obiecte de valoare, bani, medicamente, documente importante sau bijuterii. Ar fi bine daca transportati numai lucrurile necesare calatoriei. Companiile aeriene transporta milioane de bagaje in toata lumea si este inevitabil ca din cand in cand bagajele sa nu soseasca la timp.

Greutatea maxima a bagajelor

Va prezentam informativ si greutatile permise pentru bagajele principalelor companii aeriene cu care Tramp Travel colaboreaza (datele sunt pur informative, companiile isi modifica politica foarte des; pentru o mai mare acuratete a datelor de mai jos, va rugam consultati site-ul companiilor aeriene).

  • Tarom – bagaj maxim 20 kg/persoana (1 bagaj);
  • Turkish Airlines – bagaj maxim 40 kg/persoana (2 bagaje - cel mult 32 kg/bagaj);
  • Austrian Airlines – 23 kg/persoana (1 bagaj).

Liniile aeriene low cost au o politica diferentiata in ceea ce priveste bagajul de mana / de cala, in cele mai multe cazuri acestea fiind contra-cost.

Nota: companiile aeriene isi modifica politica pentru bagaje si in functie de destinatie.

In functie de destinatia aleasa, greutatea maxima a bagajelor poate fi, in general : pentru Europa - 23 kg/persoana (clasa Economy) pentru USA/Canada - 32 kg/persoana (23 kg gratis iar restul de pana la 32 kg se plateste excedent de bagaj in functie de fiecare companie).

Etichetarea bagajelor Dvs
Pentru a evita eventualele confuzii generate de bagaje asemenatoare, va recoamandam sa personalizati bagajul, adaugand o eticheta cu numele Dvs.

In cazul pierderii bagajului, va recomandam sa va adresati biroului special amenajat in cadrul aeroportului respectiv, unde veti depunde o plangere in acest sens.

Obiecte interzise in avion
Obiectele de genul : cutit, foarfeca, spray paralizant, in general obiecte contondente si explozibile sunt interzise in avion, fiind considerate periculoas

Calatoria cu automobilul personal
In cazul calatoriei cu autoturismul propriu, documentele necesare sunt : permisul de conducere, asigurarea de raspundere civila, Cartea Verde, certificatul de inregistrare automobilului si procura notariala de la proprietar in cazul in care conducatorul auto nu este proprietarul masinii.

Atentie !!!! Utilizarea sau detinerea sistemelor anti-radar este interzisa prin lege.

Centura de siguranta este obligatorii atat pentru pasagerii care calatoresc pe locurile din fata, cat si pentru cei care calatoresc pe locurile din spatele autoturismului.

ALTE INFORMATII IMPORTANTE
Conditiile de reziliere a contractului de prestari servicii turistice sunt precizate in contractul inchiat cu agentia.Pentru a preintampina eventualele neplaceri va recomandam incheierea asigurarii storno odata cu incheierea contratului la agentie.

Eventualele reclamatii referitoare la conditiile de cazare, sau orice alte nemultumiri legate de desfasurarea programului, se vor face direct la agentia partenera locala.

Datele referitoare la excursiile optionale sunt informative. Zilele in care acestea se efectueaza precum si tarifele acestora vor fi furnizate de catre agentia locala partenera. Eventualele reclamatii referitoare la excursiile optionale se vor face direct in statiune la agentia locala, agentia touroperatoare nefiind implicata in organizarea sau buna desfasurare a acestora.