Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Chisinau - Odessa - Cetatea Alba 2018

Descriere

Destinatie: Odessa

Durata: 4 nopti

Plecari: 25 mai

Perioada: 25.05-28.05.2018 (3 nopti / 4 zile)

Tarif: 159 euro/pers.

TRANSPORT cu AUTOCARUL. Plecare din Bacau. Imbarcari si din: Roman, Iasi, Targu-Frumos, Piatra Neamt

Program
Ziua 1|25 mai 2018: Bacau - Cramele Cricova - Odessa (450 km)
Ziua 2|26 mai 2018: Odessa - vizitare
Ziua 3|27 mai 2018: Odessa - Cetatea Alba - Chisinau (260 km)
Ziua 4|28 mai 2018: Chisinau - Bacau (250 km)

SERVICII INCLUSE:
- Transport cu autocar 3*, dotat cu aer conditionat, scaune rabatabile, linie audio-video;
- Cazare 2 nopti hotel 3*/4* Odessa;
- Cazare 1 noapte hotel 3*/4* Chisinau;
- 3 mic dejun bufet;
- Tururi de oras si vizitare: Chisinau, Cetatea Alba si Odessa;
- Asistenta turistica din partea agentiei.

SERVICII NEINCLUSE:
- Recomandam Asigurare medicala (indiferent de varsta) + Asigurare Storno: aprox. 47 lei/pers. sau Asigurare medicala: aprox. 30 lei/pers. (indiferent de varsta);
- Intrarile la obiectivele turistice;
- Excursie la Cramele Cricova - program national cu degustare: 29 euro/persoana;
- Alte servicii decat cele mentionate in programul excursiei.

ACTE NECESARE:
- Pasaport valabil cel putin 3 luni de la data intoarcerii din excursie.

Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.

Itinerariu

Ziua 1

Bacau - Cramele Cricova - Odessa (450 km)

Ora 05:00 plecare din Bacau, parcare Stadion Municipal, spre Odessa. Tranzitam Republica Moldova si facem un scurt popas la Manastirea Capriana - una dintre cele mai vechi manastiri din Republica Moldova. Este situata in zona centrala a tarii, la aproximativ 40 km nord-vest de Chisinau, in tinutul deluros impadurit care purta odata numele de Codrii Lapusnei. Considerata de multi istorici, ultimul bastion al arhitecturii voievodale din Republica Moldova, apartinand spatiului cultural romanesc. Ne continuam deplasarea cu vizitarea Cramelor Cricova - Orasul Subteran, care are aproape 100 de kilometri de galerii utilizate pentru intreg procesul de fabricatie al vinurilor linistite si al spumantului Cricova, realizat dupa metoda clasica Dom Perignon - Champenoise. Vom admira colectia de vinuri apartinand personalitatilor politice care au vizitat Republica Moldova, de la ai nostri Traian Basescu sau Klaus Johannis, pana la Angela Merkel, Juan Manuel Barroso, Donald Tusk sau Vladimir Putin, care chiar si-a serbat a 50-a aniversare in beciurile de la Cricova.

Dupa degustarea de la crame ne imbarcam in autocar si ne indreptam spre Odessa. Traversam Nistru si poposim in orasul situat la malul Marii Negre, important port maritim si al patrulea, cel mai mare oras ca marime din Ucraina. Cazare in Odessa - hotel 3/4*.

Ziua 2

Odessa - vizitare

Mic dejun. Tur pietonal si autocar in Odessa in care vizitam Portul Maritim, unul dintre cele mai importante din tara, Muzeul Maritim si Acvariul; parasim zona de Port si ne indreptam spre Parcul Shevcenko, cea mai mare zona verde din oras, statuia Ducelui Richelieu sau ducele de bronz cum este denumit, Opera, Muzeul Alexandr Puskin, cel mai important institut cultural din oras. Dupa-amiaza ne retragem pe strada Deribasovskaya, celebra strada plina de evenimente, targuri, festivaluri si importanta artera comerciala. Timp liber la dispozitia turistilor pentru cumparaturi. Cazare in Odessa - hotel 3/4*.

Ziua 3

Odessa - Cetatea Alba - Chisinau (260 km)

Mic dejun. Ne indreptam spre statiunea Zatoka - popas o ora - asezata la confluenta Nistrului cu Marea Neagra. Trecem peste Stramtoarea Tarigradului, iar la Limanul Nistrului vizitam Cetatea Alba. Asezata intr-un loc de importanta strategica, cetatea isi are atestarea arheologica inca din antichitate. In anul 1392, aceasta intra sub stapanirea moldovenilor, dobandind o mare importanta in timpul domniei lui Alexandru cel Bun si mai ales a lui Stefan cel Mare, ca fortareata de aparare impotriva turcilor. Lasam Ucraina in urma si calatorim spre Chisinau, unde incepem vizitarea cu un tur de autocar: vom admira Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, principala artera a orasului, Arcul de Triumf, statuia lui Stefan cel Mare, Aleea Clasicilor, Parlamentul si vom vizita Catedrala Mitropolitana; timp liber la dispozitie pentru cumparaturi. Recomandam servirea mesei la Restaurant La placinte. Cazare in Odessa - hotel 3/4*.

Ziua 4

Chisinau - Bacau (250 km)

Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor pentru vizita individuala si ultimele cumparaturi. La pranz ne imbarcam in autocar pentru drumul spre casa. Ajungem seara, in functie de formalitatile vamale.