Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Serbia - Muntenegru - Slovenia - Croatia 2018

Descriere

Destinatie: Dubrovnik

Durata: 10 nopti

Plecari: 29 aprilie

Paradisul ascuns al Marii Adriatice!

Perioada: 29.04 - 08.05.2018 (9 nopti / 10 zile)
Plecare din: Botosani, Bacau. Imbarcari si din: Suceava, Falticeni, Pascani, Roman.
Tarif: 574 euro/pers. Supliment single 170 euro/pers. Reducere copil 2-12 ani: 110 euro.
Grup minim: 40 de platitori (pentru mai putini turisti, tariful se recalculeaza).
EARLY BOOKING 35 euro/pers. Reducere pentru plata integrala pana la 31.12.2017.

SERVICII INCLUSE:
- transport cu autocar licentiat;
- 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* zona Drobeta Turnu-Severin;
- 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* Cetinje/ Budva;
- 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 4* Neum;
- 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* Zadar;
- 2 nopti cazare cu mic dejun hotel 3* Opatija/Rijeka;
- 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* Pecs;
- 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3* Budapesta;
- Excursie cu barca la Cazane (15 euro);
- Tur de oras cu autocarul: Belgrad, Split, Zagreb, Budapesta, Ljubliana;
- Intrare Parcul Krka (20 euro);
- Intrare Parcul Plitvice (25 euro);
- ghid roman insotitor.

SERVICII NEINCLUSE:
- taxe de intrare la obiectivele turistice;
- asigurarea medicala si storno (aprox. 48 lei);
- excursie cu Croaziera Insula Krka (30 euro);
- Croaziera pe Dunare (28 euro cu cina; fara masa 18 euro).

Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.

Itinerariu

Ziua 1

Botosani - Suceava - Roman - Bacau - Brasov - Talmaciu - Valea Oltului - Tg Jiu - Drobeta Turnu Severin (800 km)

Ora 01:00 plecare din BOTOSANI, parcare Hotel Rapsodia si din Bacau, parcare Stadion Municipal si deplasare pe traseul Bacau - Falticeni - Suceava - Bacau - Brasov - Valea Oltului - Tg. Jiu - Drobeta Turnu Severin. Scurte opriri pe traseu: Brasov - centrul istoric, Valea Oltului - Manastirea Cozia, Horezu - Ceramica de Horezu, Targul Jiu - Complexul monumental Brancusi. Cazare Hotel 3* in zona Drobeta.

Ziua 2

Orsova - Dubova - Drobeta - Belgrad (610 km)

Mic dejun. Deplasare la Dubova. Excursie cu barca prin cea mai frumoasa portiune a defileului Dunarii: Cazanele Mari si Cazanele Mici. Admiram faimosul Cap a lui Decebal, cea mai mare sculptura in piatra din Europa, Tabula Traiana de pe malul sarbesc, Manastirea Macronia si Grota Veteranii.Trecem podul de pe cel mai mare baraj hidroenergetic din Europa-hidrocentrala Portile de Fier, prin apropierea Piciorului Podului lui Traian, construit intre anii 103-105 de arhitectul Apolodor din Damasc.Continuam drumul spre Belgrad. Tur panoramic al capitalei Serbiei, situata pe cele doua ape internationale, la confluenta raurilor Sava si Dunarea, in campia Panoniei. Vom descoperi Skadarlija - cartier boem din centrul vechi, numit si Montmarte al Belgrad-ului, Terajije - principalul bulevard al capitalei, strada pietonala Knez Mihailova, Parlamentul, Palatul Vechi (exterior) - palatul regal al dinastiei Obrenovic, Fortareata Kalemegdan. Se viziteaza Catedrala Sf. Sava-simbolul religiei sarbe. Cazare hotel 3* in Belgrad.

Ziua 3

Belgrad - Canionul Tara - Cetinje - Budva

Mic dejun. Excursia continua catre Muntenegru. Dupa traversarea granitei patrundem in Parcul National Durmitor, zona de o frumusete coplesitoare, cu munti maiestosi impaduriti, lacuri glaciare cu ape de clestar, cascade, platouri ametitoare si, bineinteles, peisajele spectaculoase ale Canionului Tara. Zona a fost declarata patrimoniu natural UNESCO datorita frumusetii salbatice a peisajelor si a marii diversitati de flora si fauna endemice. Canionul Tara, spectaculos si dramatic, este al doilea mare canion din lume dupa Grand Canyon si cel mai mare din Europa, a carui adancime depaseste 1000 m. Vom traversa unul din cele mai spectaculoase poduri, Djurdjevica Tara, peste inaltimile canionului si strabatem peisajele magnifice, continuand traseul spre sud, trecand pe langa Canionul Moraca si Biogradska Gora, singura padure tropicala ramasa din Europa.

Tur pietonal al capitalei istorice a Muntenegru-lui, Cetinje, oras asezat deopotriva in apropierea celor mai frumoase zone de schi si a celor mai minunate plaje. Fiind la doar 40 km de capitala administrativa a tarii, aici isi are resedinta presedintele Muntenegrului. Cazare hotel 3* Cetinje -
Budva.

Ziua 4

Cetinje - Budva - Boka Kotorska - Dubrovnik - Neum

Mic dejun. Cetatea Budva si plimbare pe faleza renumitei statiuni de la Marea Adriatica. Continuam traseul spre Golful Kotor de la Marea Adriatica (Boka Kotorska), regiune de o frumusete unica,intrata in patrimoniul cultural si natural UNESCO, cu fiorduri adanci care strapung vaile muntoase, orasele de un farmec inegalabil care se revarsa peste crevasele muntilor pana la buza apelor. Vom face un scurt popas in Kotor, asezare cu iz medieval si influente din arhitectura venetiana, situata in cea mai retrasa parte a golfului. Plecam mai departe spre Dubrovnik, in Croatia, oras fermecator, supranumit si Perla Adriaticii, cea mai atragatoare destinatie turistica de la Marea Adriatica. Vom vizita Manastirea Franciscana, Palatul (sec. XV), Zidurile Orasului - apreciate ca fiind cele mai frumoase din lume. Timp liber pentru plimbare pe Placa - promenada orasului. Plecare de-a lungul Coastei Dalmate, marginita de apele azuri ale Marii Adriatice, in care plutesc numeroase insule si insulite fermecatoare. Cazare hotel 4* in Neum.

Ziua 5

Neum - Makarska - Slit - Troghir - Parcul National Krka - Sibenik - Zadar

Mic dejun. Sosire in Split (al 2-lea oras ca marime din tara), unde se viziteaza Palatul si Mausoleul
lui Diocletian (astazi transformat in Catedrala), Poarta de Aur si Templul lui Jupiter. Statiunea
Troghir (Patrimoniu UNESCO). Continuam deplasarea spre Parcul National Krka (faimos pentru lacurile si cascadele formate de-a lungul raului cu acelasi nume). In Parcul National Krka se gasesc doua monumente istorice si culturale: Manastirea Franciscana de pe insula Visovac si Manastirea Krka), pentru ca mai apoi sa vizitam orasul Sibenik, cel mai vechi oras croat la Adriatica. In Sibenik putem vizita un castel din centrul orasului si numeroase constructii frumoasa, cum ar fi Palatul Foscolo (in stil gothic) sau biserica St. Laurent (in stil baroc). Cazare hotel 3* in Zadar.

Ziua 6

Zadar - Plitvice - Opatija

Cu secole in urma, Metropola a Dalmatiei si astazi centrul regiunii, Zadar este un oras cu o bogata mostenire in monumente foarte importante in lume : Forumul Roman, care dateaza din secolul I, Biserica St. Donatus - dateaza dn secolul IX (cea mai faimoasa basilica medievala si simbol al orasului), imensele ziduri ale orasului cu portile reprezentative din secolul al XVI-lea, si numeroase palate, vile si si alte monumente. Plecare spre Parcul National Plitvice - rezervatie naturala sub protectia UNESCO, unde salba de lacuri limpezi de munte sunt legate printr-o adevarata retea de cascade deosebit de spectaculoase. Deplasare spre Peninsula Istria. Cazare hotel 3* in zona Rijeka/Opatija.

Ziua 7

Rijeka - Opatija

Mic dejun. Program liber pentru a va bucura de soare, plaja si de apa incredibil de limpede a Adriaticii. Optional, excursie in Insula Krk( 30 euro), de unde va puteti imbarca pentru Croaziera (cca. 4 ore) pe Marea Adriatica (Insulele Krk, Cres, Plavnik si Komati). Cazare hotel 3* in zona Rijeka/Opatija.

Ziua 8

Postojna - Liubliana - Zagreb - Pecs

Mic dejun. Plecare spre Slovenia la Postojna pentru a vizita celebra pestera, fenomen carstic de exceptie in Europa.Vom face un tur al acestei superbe lumi subterane ce are o lungime de 20 km de galerii, camere, pasaje, formatiuni carstice, stalactite si stalagmite. Apoi vizita in capitala Sloveniei - Ljubljana si facem un tur panoramic al orasului admirand castelul Ljubljana, Parlamentul, Primaria, cele trei poduri peste raul Ljubljanica. Continuam drumul spre Zagreb - un oras plin de farmec cu bulevarde largi, piete uriase si cu o arhitectura secesionista. Odata ajunsi aici, vom trece in revista cateva obiective turistice situate in cele doua zone ale capitalei (Orasul de Jos si Orasul de Sus). Vom face un tur pietonal in zona centrala unde vom admira Catedrala Sf. Stefan, Zidul Cetatii, Piata Josip Jelacic si Muzeul Mimara. Cazare hotel 3* in Pecs.

Ziua 9

Pecs - Balaton (Siofoc) - Budapesta

Mic dejun. Vizitam centrul istoric din Pecs, Capitala culturana Europeana in 2010. Fosta capitala a Imperiului otoman de Apus de pe timpul lui Suleiman Magnificul. Scurt popas la Siofok pe malul lacului Balaton. Sosire in cursul dupa-amiezii la Budapesta in functie de formalitatile vamale. Tur PANORAMIC cu autocarul.de oras, pe parcursul caruia veti putea admira Citadela - care ofera o panorama extraordinara asupra intregului oras, Parlamentul, Palatul Regal, Biserica Sf. Matias, Bastionul Pescarilor, Parlamentul - cladire emblematica care troneaza semet pe malul Dunarii, in Pesta, Basilica Sf. Stefan, Dealul Gellert si Baile Termale, Bulevardul Andrassy, Piata Eroilor si Opera Nationala. Seara, optional, Croaziera cu vaporul pe Dunare. In unduirile placute ale Dunarii veti putea admira by night: Parlamentul, Palatul Regal, Dealul Gellert cu a sa Citadela si Statuia Libertatii, faleza Dunarii dar si splendidele poduri de peste Dunare care fac legatura intre Buda si Pesta. Cazare hotel 3* in Budapesta.

Ziua 10

Budapesta - Oradea - Botosani - Bacau

Mic dejun. Ne luam ramas-bun de la capitala si ne deplasam spre Oradea, unde facem popas pentru vizitarea unuia dintre cele mai frumoase orase ale Romaniei, cu un peisaj arhitectural surprinzator. Tur incluzand Cetatea, Palatul si Turnul Primariei, centrul pietonal Corso si Biserica cu Luna. Ne continuam drumul spre casa, sosire seara tarziu, in functie de trafic.